Ha egy fogívben nem teljes a foghiány, de a meglévő fogak száma nem elegendő a fix pótlások készítéséhez, abban az esetben részleges lemezes fogpótlást alkalmazhatunk a rágófunkció visszaállítására. A részleges lemezes fogpótlás olyan fogmű, amely a szájban nagyobb helyet foglal el, mint a természetes fogak, mivel beborítja a fogatlan állcsontgerincet (a fogak mellett pótolja az elsorvadt csontot is) illetve a szájpadlást is. Rögzítésükre kapcsokat vagy precíziós elhorgonyzási eszközöket alkalmazhatunk.

A protézis készítése hosszadalmas folyamat, megfelelő tervezést igényel.
A beavatkozás személyes konzultációval kezdődik. Meghallgatjuk az Ön panaszait, tájékozódunk a fogászati és általános egészségi állapotáról. Átvizsgáljuk a szájüreg, illetve a fej-nyak tájék állapotát. A kezelési tervet a részletes szájvizsgálatot követően készítjük el Önnel egyeztetve.

A részleges lemezes fogpótlások készítését lenyomatvétellel kezdjük. Ezt a lenyomatot a fogtechnikai laboratóriumban gipsszel kiöntik, elkészítik a gipszmintát. Az alaplemezt következő ülésben bepróbáljuk, és ha megfelelő, akkor fogtechnikusunk elkészíti a próbafogsort. A próbafogsort szájba próbáljuk, ismételten ellenőrizzük az alaplemez stabilitását. Ezt követően ellenőrzzük még a fogakat, a műínyt, annak vastagságát, esztétikai hatását, az állcsontok viszonyát. Ezt követően Ön is ellenőrizheti a fogpótlást. Ilyenkor tudunk módosítani a fogak formáján, nagyságán, állásán, az Ön igényei szerint.

A végleges pótlás elkészítését csakis Önnel egyeztetve, az Ön elégedettsége esetén kérjük a laboratóriumtól. Az új protézis felhelyezése, eltávolítása kezdetben nehézségeket okozhat, ezért a pótlás átadásakor megtanítjuk Önnek a megfelelő műfogásokat.